Kierownik ds. Jakości (branża spożywcza) | HRK
irc ukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menuukryte ikony z menu
HRK jest jedną z największych i najbardziej doświadczonych polskich organizacji doradczych z obszaru zarządzania kapitałem ludzkim. Dostarczamy naszym klientom rozwiązania potrzebne na każdym etapie cyklu życia pracownika w organizacji ? od rekrutacji i employer brandingu, poprzez ocenę i rozwój pracowników, obsługę kadr i płac, aż po outplacement. Istniejemy od 2000 roku i działamy w oparciu o zespoły wyspecjalizowane w obsłudze poszczególnych branż. Posiadamy oddziały w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu, Katowicach, Krakowie i Łodzi.

Dla naszego klienta, międzynarodowej firmy produkcyjnej z branży spożywczej (żywność świeża pochodzenia roślinnego) lidera w swojej branży z siedzibą w bliskiej okolicy Poznania (kierunek zachodni) z uwagi na dalszy rozwój firmy, szukamy doświadczonego menedżera na stanowisko:

Kierownik ds. Jakości

(branża spożywcza)
miejsce pracy: okolice Poznania (kierunek zachodni)

Główne zadania:

  • Nadzór nad systemem zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, zapewnienie standardów jakości produktów świeżych
  • Kierowanie, kontrola i nadzór nad zintegrowanym systemem zarządzania w celu zapewnienia jakości oraz bezpieczeństwa wytwarzanej żywności, przy jednoczesnej dbałości o środowisko i bezpieczeństwo pracy pracowników zakładu, zgodnie z przepisami prawa.
  • Nadzorowanie procesu przyjęcia i oceny surowców, opakowań i materiałów pomocniczych
  • Kontrola procesu analizy reklamacji wyrobów gotowych oraz nawiązywanie kontaktu z konsumentem w celu wyjaśnienia i zamknięcia reklamacji, prowadzenie rejestru reklamacji
  • Monitorowanie wyznaczonych punktów CCP oraz CP (punktów krytycznych i kontrolnych)
  • Organizowanie i nadzorowanie pracy pracowników działu Jakości i laboratorium zakładowego (kilkuosobowy zespół)
  • Nadzorowanie procesów związanych z kontrolą jakości i zwalnianiem wyrobów gotowych (proces, wysyłka, monitoring prób referencyjnych)
  • Organizacja audytów, inspekcji wewnętrznych w ramach zatwierdzonych harmonogramów
  • Prowadzenie audytów dostawców

Wymagania:

  • Kilkuletnie doświadczenie na podobnym stanowisku w operacyjnym zarządzaniu jakością na managerskim stanowisku w firmie produkcyjnej z branży spożywczej
  • Wykształcenie wyższe kierunkowe
  • Wiedza z zakresu przetwórstwa spożywczego i technologii żywności
  • Doświadczenie w zarządzaniu zespołem
  • Dobra znajomość języka angielskiego (kontakt z przełożonym)
  • Duża samodzielność działania, wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne oraz umiejętność pracy w zespole

Nasz klient oferuje:

  • Duży zakres samodzielności i odpowiedzialności, możliwość wprowadzania własnych rozwiązań
  • Pracę w nowocześnie zarządzanej firmie będącej liderem w swojej branży, wchodzącej w skład międzynarodowej grupy
  • Stabilne zatrudnienie i dobre warunki pracy (umowa o pracę na pełen etat + atrakcyjne wynagrodzenie + premia)

Skontaktujemy się tylko z wybranymi Kandydatami. Zapewniamy pełną dyskrecję!



Zapoznaj się z naszą Klauzulą informacyjną HRK w związku z Rozporządzeniem RODO o Ochronie Danych Osobowych: